Hakking

Hakking

– er noe det vil bli mye av her. «Hakking» høres ikke særlig fristende ut, og hvorfor teknikken heter det på norsk vet jeg ikke. I USA kalles det Tunisian crochet. Det er utrolig mye mer man kan gjøre med hakking enn å lage grytekluter. Blant annet lage plagg med to forskjellige sider som halsen på bildet over (eget design). På den ene siden er det kraftige horisontale riller, på den andre siden en myk og jevn overflate.

Du kan hakke florlette sjal eller varme, tykke vintervotter. Tips: Hvis du vil prøve deg på hakking kan du f.eks ta en kikke på Solvor Hofsli sin bok fra 1995 «Nytt liv for gammelt håndarbeid» digitalisert på Nasjonalbiblioteket og tilgjengelig for alle. Boken gir en grundig innføring og inneholder en del mønstre. Gå inn på www.nb.no og søk på hakking. Mer informasjon kommer også her etter hvert.

Diskusjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..