Gimping

Gimping

– navnet høres enda verre ut enn hakking. Jeg foretrekker hårnålshekling, fritt oversatt fra Hairpin lace crochet. Det er en totrinns prosess: Først lager man remsene på en gimpegaffel, og så hekler eller fletter man remsene sammen. Det er utallige muligheter. Arbeidet blir veldig delikat, og teknikken passer fint til sjal, babytepper, gensere, topper og skjørt.

Gimpegaffel får man kjøpt i mange garnbutikker, og hos Husfliden og Stoff&Stil. En introduksjon til Hairpin lace på engelsk finner du på Stitch Diva Studios. Hvis du vil holde deg til norsk og ikke har noe i mot 70-tallet, så kan du finne boken «Gimping» fra 1973 av Herdis Warberg på www.nb.no. Søk på gimping, boken er tilgjengelig for alle med norsk IP-adresse.

Diskusjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..