Hekling

Vinterhals i heklet vrangbord

Denne halsen er god å gjemme nesen i på kalde dager. Den er heklet i vrangbord på langs som De beste vantene, og er kjempeelastisk. Innendørs ruller jeg halsen sammen til en elegant «rull» rundt halsen, og ute kan jeg trekke den opp over nesen. Den holder seg der! Halsen er lett å lage. Den er heklet flatt frem og tilbake, med fastmasker heklet i bakerste ledd i maskene på raden under. Til halsen på bildet har jeg brukt ca 110g (litt mer enn et nøste) Odin superwash fra Viking med heklenål nr 6. Jeg la opp 41 luftmasker. Rad 1: Hekle 1 FM i 2. lm fra nålen, 1 FM i hver lm ut raden. Snu. Rad 2: Hekle 1 LM, hekle 1 FM i bakre løkke på hver fm. Snu. Gjenta rad 2 til ønsket lengde (= omkrets når endene sys sammen). Jeg heklet 64 rader. Dra garnet gjennom løkken på nålen og sy endene sammen med kastesting.

Diskusjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..