Gimping

Mykt, gimpet skjerf

Skal du prøve gimping for første gang er et skjerf som dette tingen. Å lage remsene er veldig enkelt og går fort. Hvis du bare skal flette remsene sammen etterpå som jeg har gjort her, så kan du fint lage et langt skjerf på et par kvelder.

Regulerbar gimpegaffel for remser opp til 10 cm får man kjøpt i mange garnbutikker nå, og både hos Husfliden og hos Stoff og Stil. Når jeg vil prøve teknikken for en del år siden måtte jeg bestille gimpegaffel fra USA. En enkel forklaring på hvordan man lager remsene følger med gimpegaffelen. Du finner også norske videoer på YouTube hvis du søker på gimping.

Noen tips:

  • Ha en støttetråd langs spilene i gaffelen, som du fester øverst. Tråden må være litt mer enn dobbelt så lang som remsen du skal lage. Da er det mye lettere å holde styr på løkkene og unngå at remsen vrir seg.
  • Jeg lager ofte noen ekstra løkker på remsene. Det er mye lettere å rekke opp noen løkker enn det er å lage nye etter at remsene er tatt av gaffelen.
  • Når du monterer remsene sammen så start sammenheklingen eller flettingen med de første løkkene du laget i begynnelsen på remsene. Da vil det være mulig å rekke opp løkker som er til overs øverst på remsene.
Etiketter:

Diskusjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..