Hakking

En skikkelig hakke-utfordring

I et søk på Pinterest kom jeg over noen fantastiske sjal laget av Aoibhe Ni. De lignet ikke på noe tunisisk hekling – hakking – jeg noen gang hadde sett før så dette måtte utforskes. Mønster til en samling sjal «Legendary Shawls Tunisian» ble kjøpt på Ravelry. Mønstrene så komplett uforståelige ut, veldig spennende! Hun bruker en spesiell teknikk som ikke krever at man bruker hakkenål. Vanlig heklenål går helt fint. Man hakker smale rader om gangen. Heldigvis starter oppskriftene med en innføring i teknikken (men grunnleggende forkunnskap om hakking er nødvendig). Jeg valgte å prøve meg på sjalet Venus, resultatet ser du over. Når jeg først forsto systemet gikk det greit. Oppskrifter og informasjon finner du her.

Tynt garn og hakkenåler er en god kombinasjon, men det er ikke lett å finne skikkelig tynt ullgarn. Jeg ser mer på lengden enn strikkefasthet når et prosjekt krever veldig tynt garn. Til Venus brukte jeg 3 nøster Drops Lace med ca 400 m per nøste på 50 g.

Diskusjon

2 responses to ‘En skikkelig hakke-utfordring

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Pingbacks og tilbakesporinger

  1. Neste «Legendary shawl-forsøk | «ullnegreier