Strikking

Min første kofte strikket ovenfra og ned

Endelig fikk jeg prøvd meg på å strikke en kofte ovenfra og ned. Syns det var veldig greit å kunne prøve underveis, og enkelt å få akkurat passe lengde. Dette er Frøkengårdkofte fra Kofteboken 2. Faktisk samme kofte som er på forsiden av boken, bare i andre farger. Koften er strikket i Rauma finull. Kjempefornøyd bortsett fra at koften loer en del. Det er kanskje fordi jeg har strikket litt løst? Jeg er ingen proff koftestrikker, og var redd for å strikke for stramt i begynnelsen. Perlestrikkede knappestolper og kanter ser fint ut, men det blir litt lite hold i knappestolpene selv om jeg tok meg sammen og strikket dem både stramt og i en halv pinnestr. mindre.

Kofter er fantastiske plagg. Både praktiske og fine. Et lite hjertesukk: Jeg har 4 bøker med oppskrifter på kofter, men alle tar for gitt at man forstår kofteterminologien og grunnleggende montering. Siden det er mange år siden forrige kofte måtte jeg sjekke litt på Facebook og YouTube. Hvorfor ikke ta med et par sider med litt grundigere forklaringer i bøkene, for ferske og sporadiske koftestrikkere?

Etiketter:

Diskusjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..