Hakking

Restegarnsprosjekt – hakket hals eller pulsvarmere

Hvis du som meg har en haug ensomme nøster i forskjellige farger liggende, så er dette en veldig morsom måte å bli kvitt noen på! Halsen over og pulsvarmerene under er hakket rundt i 3 farger. På halsen brukte jeg litt over ett nøste på den lyseste fargen jeg sluttet og begynte med.

Du finner en fin forklaring på hvordan du hakker rundt og veksler mellom 3 farger på Stitch Diva Studios her. Dette er ikke vanlig rundhakking (kontinuerlig i spiral) med to kroker. I denne teknikken trenger du en hakkenål på vaier, og hakker egentlig frem og tilbake, mens du fester rundene i hverandre. Siden vi snakker om restegarn er det ikke dumt å lage en prøvelapp. OBS: Jeg har oppdaget at man ikke kan se hva den reelle vidden blir før man har hakket ca 5 cm av en pulsvarmer eller hals! Arbeidet kan virke videre i begynnelsen, og flere ganger er det jeg har laget blitt ganske trangt. Det er leit siden hakking med vanlige hakkemasker (TSS) ikke blir særlig elastisk. Pulsvarmerene vist her er laget i Rauma finull og Pt2 garn, med hakkenål 5-6 mm og et opplegg på 32 masker. Halsen er i Drops Lima, hakkenål 7 mm og opplegg på 80 masker. Begge åpninger på hals og pulsvanter er kantet med en eller to runder med pjoning/kjedemasker.

Nærbilde av hakking i tre farger

SaveSave

Diskusjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..