Hakking

Skjerf med dragevinge

Dette sjalet/skjerfet i tunisisk hekling har jeg hatt lyst til å lage siden jeg så mønsteret på Ravelry for over et år siden. Ikke rart med et navn som «Schmetterwurm», i tillegg til den spennende formen. Så langt har jeg laget to 🙂 Oppskriften er fra Cador’s designs og gratis, og du finner den her. Jeg gjorde en liten vri på stripene: I steden for vanlige hakkemasker valgte jeg å hakke disse vrangt (tunisian purl stitch) for å utheve dem. Vanligvis er det gunstig med en løs oppleggsrad i hakking, men på dette sjalet fungerer ikke det så bra. Jeg anbefaler en rad med kjedemasker langs den øverste kanten til slutt.

Garnet jeg har brukt er Drops alpaca, og Tynn alpakka fra Du store alpakka. Det første sjalet vist her ble laget av restegarn, og hvis du syns den siste stripen ser litt lysere ut enn de andre tar du ikke feil.

Diskusjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..