Hakking

Tosidig hals med vri

Når det er skikkelig kaldt må jeg ha en hals som går to ganger rundt halsen, så jeg kan dra den innerste runden tett inntil halsen og gjerne litt oppover haken også. Etter at jeg så et bilde på Pinterest som ligner på halsen jeg har laget her, så prøvde jeg ut forskjellige hakkemasker for å finne den beste måten å få fargen på hver side så dekkende som mulig. Løsningen ble bakvendt hakkemaske (Tunisian reverse stitch), hvor man holder hakkenålen bak arbeidet, stikker nålen gjennom det bakre loddrette maskeleddet og drar opp en løkke.

Her har jeg brukt Sandnes Smart, 100 g hver av fargene 3225 og 1042. Hakkenåler 5,5 mm med vaier mellom. 2-kroks hakkenål går også bra. Halsen hakkes rundt: Hekle en kjede i lys grå med ca 180 luftmasker, vri den og hekle endene sammen med en kjedemaske. Dra opp løkker i det midterste maskeleddet på baksiden av luftmaskekjeden, den lille buen i midten av masken – det er viktig for å få lik kant på begge sider av halsen. Når det begynner å bli fullt på nålen maskes av med oransje. Etter den første omgangen hakkes bare Bakvendt hakkemasker til du begynner å gå tom for garn eller halsen har ønsket bredde. Til slutt felles av med Bakvendt kjedehakkemaske; dra løkken gjennom løkken du har på nålen også. Halsen blir litt mykere og mindre kompakt om du gjør den våt og lar den tørke flatt.

Diskusjon

2 responses to ‘Tosidig hals med vri

 1. Får du den tofarget ved å bytte farge annenhver omgang? Jeg har aldri hakket/gjort tunisisk hekling før, men synes denne halsen er så flott at jeg har lyst til å prøve det 🙂

  Liker

  • Hei Kirsti,
   jeg bytter egentlig ikke farge, men masker opp i den ene fargen og masker av i den andre. Du trenger en hakkenål med krok i begge ender. Lenke til en video som viser rundhakking finner du her.
   For å få kun én farge (nesten) på hver side hakker du bakvendt hakkemaske i steden for vanlig hakkemaske, se video her. Lykke til 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..