Gimping

Det lille sommerskjerfet

To restenøster med bomullsgarn er blitt til et enkelt hårnålsheklet (gimpet) skjerf. Det er raskt å lage siden det hovedsakelig består av veldige brede gimpete remser flettet sammen. Jeg har ikke noe mønster, men fremgangsmåten er omtrent slik:

Jeg laget veldig brede gimpe-remser, 14 cm avstand på gaffelen. Om du har gaffel med maks 10 cm avstand så blir det også fint. Alle remsene må ha likt antall løkker, på mitt er det 35 løkker i hver remse. Flett remsene sammen én og én løkke. Hekle luftmasker langs langsidene med kjedemaske i remsenes ytterste midtmasker og sammenfletting. Når du kommer til endene hekler du «tunger»: På mitt skjerf er det 7 enkle «tunger» som hver er heklet i 5 gimpeløkker: Still heklenålen gjennom de 5 nærmeste gimpeløkkene og hekle 5 fm, 1 halvstav, 2 staver, 2 dobbelstaver, 1 tredobbelte stav, 2 dobbelstaver, 2 staver, 1 halvstav og 5 fm (totalt 21 masker). Gjenta i de neste 5 gimpeløkkene x 6.  For den avanserte hekleren setter kun fantasien grenser for endene 🙂

Diskusjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..