Hakking

Hakket slumreteppe underveis

En pose med Rauma finull-rester i forskjellige farger blir forhåpentligvis til et slumreteppe etter hvert – med litt reste-hjelp fra venner siden det viser seg at garnet i posen ikke er nok. Teppet hakkes i entrelac-teknikk – litt som kontstrikking – konthakking? Det er lett, men likevel ikke kjedelig med stadig nye firkanter og fargestift. Og så må man passe litt på i hjørnene. Det er forskjellige måter å hakke i entrelac-teknikk. Dette teppe er basert på «Trip around the world» (lenke til gratis oppskrift), men jeg har tre firkanter i midten (burde hatt 5 eller 7) for å få et avlangt teppe. Man starter med noen firkanter i midten av teppet og hakker nye rundt disse. Dette er kanskje ikke den beste måten å bli kvitt restegarn på, siden tanken er at man skal bruke samme farge på en hel runde. Jeg gjorde det så lenge det gikk, som du ser på det ene bildet under. På senere runder har jeg prøvd å plassere de forskjellige fargerestene passe symetrisk.

Entrelac-hakking C2C egner seg bedre til rester, men da blir kantene rette og jeg vil ha den taggete kanten ;D

Diskusjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..