Hakking

Ermeløs vaffeltopp

Det som er vaflete er mønsteret på bærestykket. Jeg ville ha et litt luftig bærestykke, der oppe gjør det ikke noe om toppen blir litt gjennomsiktig. Ellers er nettopp det at de fleste hakkemasker gir et ugjennomsiktig stoff det som gjør teknikken så bra for sommerplagg. I tillegg til at hakkede plagg i bomull og lin holder fasongen bedre enn de som er strikket. Toppen er hakket ovenfra og ned, ingen sømmer.

Slik ser det ut i venstre side hvor omgangene er lenket sammen.

Skuldrene, vaffelmønsteret og vanlige hakkemasker ned til bolen er hakket frem og tilbake. Deretter er det hakket rundt, men ikke i spiral med to kroker. Jeg oppdaget at det ble et synlig skille i strukturen når jeg byttet fra å hakke frem og tilbake med én krok til å hakke rundt med to kroker: De vannrette avmaskingsmaskene legger seg motsatt vei. Greit å vite! For å unngå et rart skille hakket jeg rundt med én krok og vaier, og lenket hver omgang usynlig i venstre side.

Vaffelmønster:
Antall masker må være et oddetall. Kast tas under mot deg, så over og under nålen igjen så garnet kommer foran arbeidet.
1. omgang: [2 vrang sammen, kast under], avslutt med 1 vrang, 1 kantmaske. Vanlig avmasking.
2. omgang: Hopp over første loddrette maske, [kast under, 2 vrang sammen], avslutt med 1 kast bakfra, 1 kantmaske.

Refleksjon om hakking
Har dere opplevd å være i en garnbutikk, bli spurt om hva du skal strikke, og når du svarer at du driver med hakking så er det null respons? Det skjer omtrent hver gang jeg kikker på garn. Er det ikke veldig rart at personen som sannsynligvis er håndarbeidsinteressert (og vil selge garn) ikke blir litt nysgjerrig? Eller tenker de «sikkert kjedelige grytekluter» selv om garnet man holder i hendene er mohair. Bare sier det: Grytekluter eller kjøkkenhåndklær i mohair anbefales ikke.

Diskusjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..