Hakket skjerf med striper
Hakking

Mykt og varmt vinterskjerf

Det er ikke så mange som gjetter at dette skjerfet er hakket. Det er helt likt på begge sider og veldig mykt og elastisk, nesten som patentstrikk. Masken som er brukt for å få effekten kalles Modifisert hakkemaske eller Flat hakkemaske (Modified tunisian stitch / Flat tunisian stitch). Masken starter som vanlig hakkemaske, men du stikker også nålen gjennom det loddrette leddet før du drar opp en ny løkke. Hakker man dette frem og tilbake med én hakkenål så blir arbeidet litt flatere enn med vanlige hakkemasker, nesten som vevet stoff. Hakker man frem og tilbake med to kroker blir resultatet som du ser her motsatt. I hakking er det ikke bare masken som avgjør, men også om du hakker den med en eller to kroker, frem og tilbake, eller rundt. En av grunnene til at hakking er så fascinerende – man oppdager stadig nye muligheter.

Skjerfet ble skikkelig «squishy», men samtidig stilrent. Håper broren min som fikk det er enig 😉

I den ene enden av skjerfet blir det noen garnender å feste, avhengig av hvor mange fargestriper man har. Heldigvis er det lett å feste garnendene usynlig i rillene.

Du finner hele oppskriften på skjerfet her.

The pattern is also available for download in english.

Diskusjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..