Hakking

Sømløs genser med sadelskuldre

Vinterens utfordring: Å finne ut hvordan man hakker en genser med sadelskuldre sømløst ovenfra og ned. Som også har tilpasset hals med høyere nakke. Underveis har jeg lurt på hvor mange ganger man kan rekke opp uten at garnet blir stygt. Mange! Men det ble en genser til slutt 🙂

Garnet jeg har brukt er Sølje pelsullgarn fra Hillesvåg i farge marineblå. Veldig behagelig å jobbe med i hakke-prosjekter. Toppen av skuldrene, sadlene, er heklet i rib-mønster med vridde hakkemasker. Man ser det nesten ikke på bildene, men det er samme mønster som du ser på nederste del av bolen ved splitten. Stripene på skuldrene fortsetter nedover ermene.

Genseren er hakket rundt med én krok (5,5 mm) på vaier. Jeg anbefaler å bruke vaier som snurrer uavhengig av nålen. Man hakker frem og tilbake, men lenker hver omgang sammen. Rachel Henri har en veldig fin forklaring på hvordan det gjøres her. På denne genseren er sammenheklingen midt på ryggen, nesten usynlig:

Prinsippet for sadelskuldre som hakkes (eller strikkes eller hekles) fortløpende er enkelt: Mens du jobber rundt utover skuldrene øker du på hver side av sadlene (toppen av skuldrene). Når du nærmer deg skulderkapper og ermer øker du på innsiden i stedet for. Det er mer komplisert i praksis, og med hakking er det en ekstra utfordring å øke med nok masker nær halsen. Men det er altså mulig, og jeg kommer til å lage et ferdig mønster på denne genseren.

Diskusjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..