Stekepanne med hakket beskyttelse
Hakking

Beskyttelse for stekepanner

Denne saken ble til fordi jeg var desperat etter et lite prosjekt jeg kunne ha med meg på en tur i sommer, hadde mengder med restegarn, og gjorde et forsøk på å rydde i kjøkkenskap. Med begrenset plass på kjøkkenet har jeg stekepanner og gryter stablet oppå hverandre med en serviett mellom som beskyttelse. Ikke optimalt. I haugen av lapper med hakke-eksperimenter dukket det opp en rund sak med spiralmønster som ble til en gang jeg skulle lage en lue. Perfekt løsning for grytebeskytter, og du hakker bare rundt til du har passe størrelse.

Hakket grytebeskytterGrytebeskytter i bruk

Du trenger to nøster av bomullsgarn, heklenål som passer til garnet og en tokroks hakkenål 2-3 mm større enn anbefalt for garnet. Hekle 12 staver rundt en ring av garn («magisk sirkel») i fargen du vil ha som bunnfarge. Sett sammen sirkelen ved å hekle en kjedemaske i toppen av første stav. Før løkken over på hakkenålen (første løkke til avmaskingsraden). Heretter øker du 6 masker i hver runde. Plukk opp 18 løkker i den andre fargen slik: Dra opp løkke i første stav, øk i neste stav ved å stikke nålen først gjennom bakerste ledd i masken og dra opp løkke, og så gjennom begge ledd i samme maske og dra opp løkke. Mask av med den andre fargen etter behov. Fortsett ut runden. Tips: Sett et merke i første maske på runden, som du flytter oppover til spiralmønsteret blir så tydelig at det ikke lenger trengs. 2. runde: Vanlige hakkemasker (hm) i de 2 neste hm, øk i 3. hm ved å først dra opp løkke gjennom maskens vertikale ledd på baksiden, og deretter en løkke gjennom forsiden som i vanlig hakking. Fortsett med økning i hver 3. maske ut runden. I neste runde øker du i hver 4. maske osv. Spiralen blir først synlig etter 5-6 runder. NB: Pass på at du alltid øker i masken etter den masken som ble dradd opp i bakre løkke på forrige runde! Ellers blir det ikke noe spiralmønster. Når grytebeskytteren er blitt litt større enn pannen den skal brukes til masker du av, og hekler eventuelt en runde med kjedemasker eller fastmasker. Bruk i tilfelle hakkenålen så kanten ikke blir for stram.

Du kan laste ned en pdf med mønsteret her.

Pattern in English is available here.

Diskusjon

4 responses to ‘Beskyttelse for stekepanner

  • I have added an English translation now 🙂 You will find a link at the end of the post. You can also find it here. I hope it is understandable!
   Have a nice day 🙂

   Liker

   • Thank you, that was very kind of you to do that do quick. I tried so many ways to translate but reached my limit.

    Jan
    Wetaskiwin, Alberta
    Canada

    Get Outlook for Android

    ________________________________

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

Pingbacks og tilbakesporinger

 1. Pusleprosjekt med restegarn | ullnegreier