Skjerf i kosteskaft hekling
Hekling

Bambusskjerf til jul

Innspurt til jul! Jeg har fremdeles håp om å få dette skjerfet ferdig i tide – hvis ikke blir det bursdagsgave. Dette er mitt første skikkelige prosjekt i bambusgarn. Det er overraskende behagelig å jobbe med; mykere og varmere enn bomull, og med litt tungt fall nesten som viscose. Syns påfuglheklingen kommer til sin rett her. Hun som skal få dette klør lett av ull, så jeg håper dette blir en fin løsning!

Som vanlig har jeg kjøpt garnet, 4 nøster av Pickles Booboo, uten å ha noen plan for hva jeg skulle gjøre med det. Først vurderte jeg å lage en hals, men så fikk jeg lyst til å prøve påfuglhekling igjen. Som dere ser i bildet til høyre testet jeg litt forskjellige varianter først. Her er en enkel beskrivelse som forutsetter at man kjenner til påfuglmasker:

I tillegg til de 4 nøstene med Booboo bruker jeg en strikkepinne ca 20 mm, og heklenål 3,5 mm. Jeg la opp en oppleggsrekke med 52 fastmasker. I neste rad dro jeg opp løkker på strikkepinnen i bakre ledd i hver fm fra venstre til høyre ut raden. I testingen fant jeg ut av skjerfet faller penere når jeg kun bruker bakre ledd, og skjerfets for- og baksiden blir mer lik. I raden etterpå hekler jeg 4 FM i toppen av de første 4 løkkene (én påfuglmaske), og fortsetter ut raden slik at jeg ender med 13 påfuglmasker. De 4 nøstene ser ut til å kunne gi et skjerf på ca 2 meter, men jeg tror jeg stopper på 1,60 eller der omkring. Vi får se!

 

Diskusjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..