Hakket sjal i entrelac
Hakking

Luftig, hakket entrelac-sjal

En av fordelene med dette prosjektet er at man bare behøver å hakke halvparten – resten er luft 🙂 Resultatet ble også veldig fint og litt eksklusivt, jeg har fått noen hyggelig kommentarer med dette rundt halsen. Det grønne sjalet som er vist her er hakket i Kauni effektgarn. Jeg har også laget et litt større sjal i Drops Alpakka som jeg ble veldig fornøyd med, men ikke rakk å ta bilder av før det ble gitt bort. Oppskriften heter Forest Petals Shawl, den er på engelsk og kan kjøpes her.

Noen tips til oppskriften: Starten krever litt konsentrasjon, resten går lett. Lag luftmaskekjeden (opplegget) noen masker lengre enn det som står i oppskriften, så kan du bare løse opp de som eventuelt blir til overs. Skikkelig blokking av det ferdige sjalet er viktig. Før blokking kan arbeidet se ganske vilt ut på grunn av krøllingen som man alltid får med arbeid i vanlige hakking. Ikke få panikk. Både Kauni-sjalet og det i Alpakka ble flatt og fint etter blokking, og har holdt seg fine i bruk.

Diskusjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..