Hakket jakke med lommer
Hakking

Kosejakke med lommer

Varm og praktisk! Bildene bærer dessverre preg av å være tatt på årets mørkeste dager. Jakken er gitt bort i julegave, men jeg har lyst til å lage en til meg selv også. Den var artig å lage og med 7 mm hakkenål tar det faktisk ikke så lang tid. I hvert fall ikke neste gang, nå som jeg har laget en slags oppskrift. Jeg har planer om å gjøre oppskriften forståelig for andre enn meg selv, og for flere størrelser. Front og rygg er hakket i ett stykke med en hakkenål og lang vaier. Det er ingen sømmer bortsett fra skuldersømmene, og at bakstykket på lommene er sydd inntil på tre kanter. Masker til erme er plukket opp fra ermehullet, og så hakket rundt etter noen omganger med «short rows» ved skulderen. Fremdeles med én krok og vaier og altså ikke kontinuerlig rundt i spiral, men frem og tilbake rundt. Jeg oppdaget at det ikke er noen god idé å gå fra hakking frem og tilbake til tokroks hakking rundt: Maskene på avmaskingsraden blir liggende motsatt vei. Man lærer noe nytt hele tiden.

Garnet er Varde pelsullgarn fra Hillesvåg, i fargen burgunder. Varde finnes i over 30 forskjellige farger og siden det er farget på pelssauens naturlige ull så er alle fargene litt melert bortsett fra de mørkeste. Garnet er deilig å jobbe med, skikkelig norsk ull. Det gikk med litt under 6 hesper, bestilt fra nettsiden til Hillesvåg siden jeg ikke har funnet noen garnbutikk i Oslo med Varde.

Innsiden av jakken
Jakkens innside hvor lommebaksiden er sydd inntil.

Diskusjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..