Hakking

Prosessen

Som tidligere nevnt kjøper jeg ofte(st) garn uten å vite hva jeg skal bruke det til. Hvis garnet har en fin farge, struktur, og sier at det kan bli noe fint, så kjøper jeg noen nøster. Som regel nok til et sjal. Finner jeg ut at det skal bli en jakke eller genser følger en nervepirrende jakt på samme innfarging.

Uansett! Neste skritt er det morsomste i hele prosessen: Leke med det nye garnet! Teste hvilken størrelse hakkenål og hvilke masker eller maskekombinasjoner som passer best til akkurat dette garnet. Jeg koser meg med å hakke mange små prøvelapper. Noe ser jeg kjapt at ikke blir fint og rekker opp. Prøvelapper som virker lovende tar jeg vare på. Noen ganger oppdager jeg en ny type hakkemaske eller mønster, eller nye muligheter.

Prøvene vist på bildet helt øverst er hakket med Isager Trio i 50 % lin. I handleposen hadde jeg også to nøster med en mørkere, flaskegrønn farge. Jeg endte opp med å starte et skjerf til meg selv i den mørkeste fargen, med diagonale striper med hullmønster. Rekket opp et par ganger før jeg ble fornøyd med bredden på stripene 🙂

Skjerf som hakkes i Isager Trio
Skjerf i Isager Trio – nesten kommet halvveis.

Skjerfet tar litt tid å få ferdig. Garnet er veldig tynt, og jeg bruker hakkenål 3,75 mm. Maskene i hullmønsteret er 2 HM sammen etterfulgt av Hakkemaske mellom. Tror jeg skal lage noe i kurvmønsteret i den midterste prøven på øverste bildet etterpå 🙂

Under er noen flere prøvelapper fra «arkivet». Etter hvert er det blitt 2 tøyposer fulle. Prøvelapp-arkivet fungerer både som mønsteroversikt og idélager. Ta vare på prøvelappene dine!

Hakkete prøver med forskjellige masker og mønstre.
Litt av hvert – prøvelapper med forskjellig bomullsgarn og tynt ullgarn.
Prøvelapper hakket i Hillesvåg Sølje.

Diskusjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..